A gyöngyösi Energia SC igazi négy évszakos klub

2020. március. 03., 10:10   |    

A gyöngyösi Energia SC igazi négy évszakos klub

Az Energia SC Gyöngyös megyei I. osztályban szereplő csapata a döntőben a városbeli NB III.-as gárda, a Gyöngyösi AK ellen olyan játékos góljával hódította el az Imola-Hírlap–Téli-kupa győztesét megillető trófeát, aki ősszel még a GYAK színeiben futballozott. Sári Csaba 23. percben elért találata után jelentős erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében Simon Antal tanítványai, ám újabb gól már nem született az egri fináléban. Így a Nagy Gábor vezette Energia SC gárdája a sorozat öt évre visszatekintő történetében először vihette haza a kupát. A mátraaljaiak hat mérkőzést játszottak a sorozatban (a Kömlő elleni csoportmeccs az ellenfél ki nem állása miatt elmaradt), ezek közül ötöt megnyertek, egy találkozón pedig 0–0-s döntetlent követően 11-esekkel győztek.

ENERGIA SC GYÖNGYÖS–GYÖNGYÖSI AK
1–0 (1–0)
Eger, Felsővárosi Spt. V.: dr. Lendvai Gábor (Széplaki, Derda D.
ESC: Iváncsik – Rafael, Pilinyi, Antal, Timon, Gedei, Balogh M., Péntek, Sándor B., Sári, Marosi. Cserék: Matin – Izsvák, Kanalas, Sárándi. Edző: Nagy Gábor.
GYAK: Szalay – Molnár E., Bartha B., Tóth O., Eichenvalder, Tarnai, Petrezselyem, Csoszánszki, Tajti B., Földi M., Bartusz. Cserék: Márkus M., Bódi M., Pölöskei, Rédei, Gaal, Gazdag, Árvai. Edző: Simon Antal.
GÓL: Sári (23.)
KIÁLLÍTVA: Bartha B. (85.)

– Nem titkolt célunk volt a Téli-kupa kiírásával, hogy négy évszakossá tegyük a megyei labdarúgást, ami azt jelenti, hogy a téli időszakban is kínáljunk lehetőséget csapatainknak a játékra – értékelt az Imola-Hírlap-11 Gálán az Imola-Hírlap–Téli-kupát a Magyar Labdarúgó-szövetség Heves megyei igazgatója, Vojtekovszki Csaba. – Ehhez kiválóan illeszkednek azok a műfüves játékterek, amelyek jelenleg rendelkezésre állnak a megyében. Reményeink szerint ezeknek a játéktereknek száma idén bővül, ugyanis Pétervásárán befejezés előtt áll az építés, miközben a tao támogatás jóvoltából Hevesen és Lőrinciben pályáztak nagy méretű, műfüves játéktér kialakítására. Ez arra ösztönöz bennünket, hogy újabb csapatokat vonjunk be a már hagyományosnak számító téli sorozatba. Néhány éve 20–22 gárdával kezdődött a kupa, idén pedig – a tavalyi évhez hasonlóan – 32 együttes vett részt a tornán úgy, hogy nem csak szűkebb hazánkat képviselték, hanem a szomszédos megyéket is. Nagyon elégedett vagyok az idei rendezvénnyel, amelynek a végén egy olyan klub nyerte el a győztesnek járó serleget, ahol jelentősek a négy évszakos hagyományok, gondolok itt a strandlabdarúgásra és a futsaléletre – zárta szavait Vojtekovszki Csaba.

A bronzmérkőzésen:
HEVESTHERM-HEVESI LSC–FELSŐTÁRKÁNY SC
2–3 (1–1)
Eger, Felsővárosi Spt. V.: Varga László (Vámos, Sugár).
GÓL: Sárándi, Balázs L., ill. Jakab, Madarasi, Kollár (11-esből)

Az Imola-Hírlap–Téli-kupa végeredménye
1. Energia SC Gyöngyös
2. Gyöngyösi AK
3. Felsőtárkány SC
4. Hevestherm-Hevesi LSC

Különdíjasok:
Legjobb mezőnyjátékos: Kálmán Richárd (Felsőtárkány SC)
Legjobb kapus: Iváncsik Norbert (Energia SC Gyöngyös)
Gólkirály: Csóka Róbert (Istenmezeje SE 1926)
Fair Play-díjas: Marshall-ASE

forrás: heol.hu


További hírek

Bajnokság
Utánpótlás KALAP Kupa Tarnaörsön

2024-04-23 10:07:20

Utánpótlás KALAP Kupa Tarnaörsön

2024. április 20-án két korosztályban – U12 és U16 – mérkőztek meg egymással a Tarnaörs közeli települések csapatai. A rendezvénynek a Bodonyi László Sportpálya adott otthont.

Bajnokság
Kreditpontgyűjtő webinár 2024.04.30.

2024-04-18 14:56:04

Kreditpontgyűjtő webinár 2024.04.30.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképzési központja Kreditpontgyűjtő WEBINÁRT szervez, 2024. április 30-án!

Bajnokság
McDonald's Fair Play Cup továbbjutók: Barszelona és Majori amazonok

2024-04-10 10:48:11

McDonald's Fair Play Cup továbbjutók: Barszelona és Majori amazonok

Véget értek a McDonald’s Fair Play Cup vármegyei küzdelmei, a Majori amazonok és a Barszelona jutott tovább a regionális tornára.

Bajnokság
II. KALAP torna Tarnazsadányban

2024-04-03 14:21:55

II. KALAP torna Tarnazsadányban

Jótékonysági rendezvény zajlott Tarnazsadányban Nagypénteken.

Értesítők, információk

Szponzorok