5 év után újra hallani: Hajrá, Atkár!

2015. november. 09., 11:04   |    

5 év után újra hallani: Hajrá, Atkár!

A 2009-2010 megye I-ben szereplő atkáriak 5 esztendő kihagyás után újra a zöld gyepen! Három egymást követő esztendőben a megyei elitben szerepeltek, 2010-ben egy időre mégis befejeződött a labdarúgás a faluban, hiába a remek pálya és a létesítmény. Most érkezett el az idő, hogy megint felépíthetnek egy olyan csapatot és utánpótlást, amivel rövid időn belül az elithez kerülhetnek. Benei László, az Atkári SE szakosztályvezetője válaszolt kérdéseimre:  Benei László Mikor kezdték el tervezni, hogy újra belekerüljenek a megyei futball vérkeringésébe? Két-három éve szerettünk volna indulni, de sajnos akkor nem jött össze a támogatás.                 Most pedig már január közepén kezdtük újra szervezni az egyesületet, majd később a polgármesterrel egyeztetve  támogatást kaptunk az újra induláshoz. Így több időnk maradt a csapat újra szervezésére. Kik azok a személyek, szervezetek, akik különösen fontos szerepet játszottak a visszatérésben, az újonnan alakult csapat létrehozásában? Bella Zoltán, Benei János,  Józsa Tibor,  Benei László,  Balogh Sándor, Ács János,  Nagy József, Kocsis Attila polgármester úr, Bagi Miklós, Brezóczki László, Hasznosi Árpád és az Atkári Önkormányzat. Szeretnénk köszönetet mondani a sok segítségért a Megyei Labdarúgó Szövetségnek, különösen  Gyetvai Péter úrnak  az útbaigazításokért. Milyen nehézségekbe ütköztek az új egyesület felépítése, kialakítása során? taós  támogatás hiánya miatt az anyagi forrásaink  előteremtése okozott nehézséget. Mennyire támaszkodtak a helyi kötődésű játékosokra a keret összeállítása során? A felnőtt csapatnál részben a régi ifi, serdülő csapatainkban játszókra építünk, az ifi csapatnál pedig a régi serdülő és a Bozsik-programban szereplőkre. Mik a 2015/2016-os évad fő célkitűzései? A fő terveinknek megfelelően egy jó csapat magját megtalálni, kialakítani, a nézőinket visszacsalogatni a mérkőzésekre. Milyen visszhangot kapott a településen a csapat indítása? Az elején sokan nem hittek benne, hogy eltudunk  indulni a bajnokságban, de ahogy  elkezdődtek az edzések és jöttek a mérkőzések,  sok biztatást kaptunk és kapunk. Atkáron mindig szerették a sportot, különösen a labdarúgást. Milyen tapasztalatokat szereztek az eddig lejátszott mérkőzések során és kaptak-e visszajelzéseket, bátorítást? Van negatív is, de többségében sok pozitív tapasztalatot szereztünk. A nézőink kezdenek visszatérni a lelátóra,  az ifi csapatunk nagyon jól indult,  a felnőttek  pedig  lassan összekovácsolódnak. Sok bátorítást kapunk a környékbeli sportbarátoktól, sportvezetőktől. Vannak-e távolabbi tervek, magasabb osztályú szereplés, utánpótlás kibontakoztatás? Igen, ha lehetséges 2-3 év alatt szeretnénk feljutni a megyei II-be, jövőre pedig újabb utánpótlás csapatot indítani, csak az a probléma , hogy a taós támogatásra még  egy ideig nem számíthatunk.   MM

További hírek

Általános
Kreditpontgyűjtő webinár 2023.10.05.

2023-09-18 08:36:58

Kreditpontgyűjtő webinár 2023.10.05.

Az Edzőképzési Központ november 5-én kreditszerző webinárt szervez. A webinár során az I. MLSZ Erőnléti és Sporttudományi Konferencia (2023.02.16.) előadásai tekinthetők meg!

Általános
20 fő vizsgázott az MLSZ Grassroots Alap tanfolyamon Egerben

2023-02-06 11:16:42

20 fő vizsgázott az MLSZ Grassroots Alap tanfolyamon Egerben

Az MLSZ Felnőttképzési Intézete MLSZ Grassroots Alap labdarúgó edzői tanfolyamot tartott Egerben. Január 28.-án (szombaton) 20 edző tett sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát.

Általános
Hatvani Bozsik fesztivál

2021-10-22 09:17:53

Hatvani Bozsik fesztivál

Értesítők, információk

Szponzorok