Átadták az új műfüves kispályát Egerben

2015. október. 08., 09:49   |    

Átadták az új műfüves kispályát Egerben

A Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programjának 8. ütemének keretében elkészült az egri, Felsővárosi Sporttelepen kialakított kisméretű, műfüves labdarúgó pálya. A teljes beruházási összeg csaknem 25 millió Ft volt, ebből az MLSZ - TAO forrásból - 70%-ot vállalt – jelentette be a sajtótájékoztatóval egybekötött pályaavatón Jenei Károly, az MLSZ Heves megyei igazgatója. Az egri önkormányzat finanszírozta a 30 százalékos önerőt, valamint a kiegészítő fejlesztések (magasított labdafogó háló) költségeit. A labdarúgó pálya 50 mm szálhosszúságú műfűvel borított, kvarchomok és zöld színű gumi-granulátum feltöltéssel, beleszőtt fehér vonalakkal, 2 db 3 x 2 méteres kapuval. A pálya körül viacolor járda, labdafogó háló, palánk és 400 lux fényerejű világítás valósult meg a SPORT-BAU TRADE KFT. kivitelezésében.
Stratégiai célok. Az MLSZ-program támogatásával megvalósult fejlesztés fő célja, hogy ezzel is javítsák az egri labdarúgó utánpótlás nevelési munka feltételeit. A létrejövő létesítményt 15 éven keresztül az MLSZ-szel együttműködve használja a város. A pályázatban Eger Önkormányzatának szerződéses együttműködő partnere az Egri Sportiskola és az Egri Sportcentrum Labdarúgó Sportegyesület.
Martonné Adler Ildikó sportért felelős alpolgármester elmondta: a Felsővárosi Sporttelepen immár három kisméretű és egy nagyméretű műfüves pálya és egy fűves pálya és 350 méteres rekortán futópálya található. Az Északi lakótelepen lévő iskolák, óvodák számára újabb sportolási lehetőséget jelent a most átadott korszerű pálya. Terveink szerint tovább épül, szépül az Északi sporttelep az itt élő emberek örömére. Az átadási ünnepségen elhangzott: a továbbiakban – ugyancsak az MLSZ-szel együttműködésben – a 2016-os évben tervezi Eger Önkormányzata egy nagyméretű, 68 x 105 méteres műfüves labdarúgó pálya építését, bővítve a felsővárosi kínálatot. A műfüves pálya építése mellett az Egri Városi Sportiskola a nyáron 5 millió Ft értékben végzett felújítást a Felsővárosi Sporttelepen. Ez az önerőből végzett felújítási-karbantartási program a létesítmény öltözőinek tisztasági festését, az eddig is meglévő műfüves és füves labdarúgó pályák felújítását, a már meglévő gyepszőnyeg cseréjét és műfű esetén a játékterek újra granulátumozását, valamint kisebb, kiegészítő munkák, hálók cseréjének elvégzését jelentette.
Jenei Károly, az MLSZ Heves Megyei területi igazgatója kiemelte: a megyei foci számára nagyon fontos, hogy Eger városa húzóerő legyen. Sokat tettek ezért az elmúlt két éveben az illetékesek. Az ismert körülmények (felszámolás, kizárás) miatt mélyről indultak el és szépen fejlődik a bázis és a szakmai vonal. A most beadott új pályázatoknál támogatjuk a Sportcentrum fejlesztési elképzeléseit, amelyben öltöző fejlesztés is szerepel. Köszönöm a város vezetésének, hogy az önerővel segíti a foci fejlődését.
Habis László polgármester kezdőrúgása után Székely Károly edző U13-as csapata birtokba vette a pályát. Megszülettek az első gólok, a gyerekek megtapasztalhatták milyen puha, rugalmas a zöld granulátummal feltöltött műfüves talaj. A tervek szerint a pálya a kisgyermek korosztályok számára biztosít edzéslehetőséget, és kiszolgálja majd a Bozsik program rendezvényeit is.
FORRÁS: Agriasport

További hírek

Általános
Kreditpontgyűjtő webinár 2023.10.05.

2023-09-18 08:36:58

Kreditpontgyűjtő webinár 2023.10.05.

Az Edzőképzési Központ november 5-én kreditszerző webinárt szervez. A webinár során az I. MLSZ Erőnléti és Sporttudományi Konferencia (2023.02.16.) előadásai tekinthetők meg!

Általános
20 fő vizsgázott az MLSZ Grassroots Alap tanfolyamon Egerben

2023-02-06 11:16:42

20 fő vizsgázott az MLSZ Grassroots Alap tanfolyamon Egerben

Az MLSZ Felnőttképzési Intézete MLSZ Grassroots Alap labdarúgó edzői tanfolyamot tartott Egerben. Január 28.-án (szombaton) 20 edző tett sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát.

Általános
Hatvani Bozsik fesztivál

2021-10-22 09:17:53

Hatvani Bozsik fesztivál

Értesítők, információk

Szponzorok