Átigazolási tájékoztató - 2024 tél

2024. január. 10., 14:06   |    

Átigazolási tájékoztató - 2024 tél

A 2023/2024. bajnoki évad téli átigazolási időszaka mind a felnőtt, az öregfiúk és valamennyi utánpótlás korosztályban is, labdarúgás és futsal szakágban egységesen 2024. január 15-től egészen 2024. február 14. éjfélig tart.

Átigazolni csak abban az esetben lehet, ha az átadó sportszervezet hozzájárul az átigazoláshoz

http://dokumentumtar.mlsz.hu/file/dokumentumtar/4085/file/eln-126_2023---nyilvantartasi-igazolasi-es-atigazolasi-szabalyzat---2024-01-01---.pdf

 

Egyben felhívjuk a csapatvezetők figyelmét, hogy az amatőr férfi, női valamint futsal 19 év feletti labdarúgó belföldi átigazolásakor, a téli átigazolási időszakban az átadó sportszervezet működési költségtérítést kérhet, melynek maximum összegét a Nyilvántartási, Igazolási és Átigazolási Szabályzat (NYIÁSZ) 23. oldalán található három táblázat tartalmazza. A felnőtt labdarúgókra az „A” táblázat (2004.12.31-ig született), a férfi utánpótlás korú labdarúgókra (2005.01.01 után született) a „B”, a nőiekre a „C” táblázat rendelkezései vonatkoznak! További részleteket a NYIÁSZ 23-28. oldalán. 

 

IGAZOLÁSHOZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK: (csak 5. életévet betöltött magyar állampolgár)

a) Személyazonosságot igazoló dokumentum (személyi igazolvány elő-, és hátlapja vagy útlevél vagy kártyaformátumú vezetői engedély)

b) 1 hónapnál nem régebbi SZÍNES igazolványkép

c) NYIÁSZ 2. sz. melléklete

d) NYIÁSZ 3.sz. melléklete (aláírt, lepecsételt igazoló lap)

e) Anyakönyvi kivonat

 

ÁTIGAZOLÁSHOZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK:

a) Személyazonosságot igazoló dokumentum (személyi igazolvány elő-, és hátlapja vagy útlevél vagy kártyaformátumú vezetői engedély)

b) NYIÁSZ 4. sz. melléklete (kitöltött, aláírt és cégszerűen lebélyegzett átigazoló lap)

c) Felnőtt korosztályú labdarúgók esetében, amennyiben a játékosnak 2 éven belül volt hivatalos mérkőzésen való pályára lépése:

pénzügyi megállapodás, amennyiben van működési költségtérítés VAGY lemondó nyilatkozat, amennyiben az „A” táblázatban szereplő összegről az átadó sportszervezet lemond!működési költségtérítésre vonatkozó számla, amennyiben van működési költségtérítés a pénzmozgás megtörténtének igazolása, amennyiben van működési költségtérítés (átutalási bizonylat)

 d) Utánpótlás korosztályú labdarúgók esetében, amennyiben a játékosnak 2 éven belül volt hivatalos mérkőzésen való pályára lépése: 

- pénzügyi megállapodás Grassroots oldalirányú átigazolásnál, valamint a lefelé történő átigazolások esetében

- működési költségtérítésre vonatkozó számla, amennyiben van működési költségtérítés

- a pénzmozgás megtörténtének igazolása, amennyiben van működési költségtérítés (átutalási bizonylat)

 

IGAZOLÁSI, -ÁTIGAZOLÁSI KÉRELMEK KEZELÉSE:

a) Felhívjuk az egyesületek figyelmét, hogy a beadott igazolás, átigazolás alapvető kritériumának a szabályszerűen kitöltött, érvényes dátummal ellátott, javítás nélküli igazoló, átigazoló lapot tekintjük!

b) Amennyiben igazolási, átigazolási kérelem benyújtásakor nem szabályszerűen kitöltött igazoló, átigazoló lap (hivatalos pecséttel, cégszerű aláírással, valamint a labdarúgó és törvényes képviselő aláírásával) kerül feltöltésre, a kérelem automatikusan elutasításra kerül!

c) Az (át)igazoló lap érvényessége a keltezéstől számított 30 nap. A hiánypótlásra is ezen érvényességi időn belül van lehetőség. A határidő lejárta után a kérelem elutasításra kerül.

d) A hiányosra tett kérelmeknél feltüntetett ok megtekinthető az alábbiak szerint: Sportszervezetek -> Ügyintézés/adminisztráció -> Játékos ügyintézés -> Igazolás/átigazolás -> adott kérelem -> Megtekint -> Igazoló szerv tölti ki opció kiválasztása

 

 


Letölthető dokumentumok


További hírek

Bajnokság
Utánpótlás KALAP Kupa Tarnaörsön

2024-04-23 10:07:20

Utánpótlás KALAP Kupa Tarnaörsön

2024. április 20-án két korosztályban – U12 és U16 – mérkőztek meg egymással a Tarnaörs közeli települések csapatai. A rendezvénynek a Bodonyi László Sportpálya adott otthont.

Bajnokság
Kreditpontgyűjtő webinár 2024.04.30.

2024-04-18 14:56:04

Kreditpontgyűjtő webinár 2024.04.30.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképzési központja Kreditpontgyűjtő WEBINÁRT szervez, 2024. április 30-án!

Bajnokság
McDonald's Fair Play Cup továbbjutók: Barszelona és Majori amazonok

2024-04-10 10:48:11

McDonald's Fair Play Cup továbbjutók: Barszelona és Majori amazonok

Véget értek a McDonald’s Fair Play Cup vármegyei küzdelmei, a Majori amazonok és a Barszelona jutott tovább a regionális tornára.

Bajnokság
II. KALAP torna Tarnazsadányban

2024-04-03 14:21:55

II. KALAP torna Tarnazsadányban

Jótékonysági rendezvény zajlott Tarnazsadányban Nagypénteken.

Értesítők, információk

Szponzorok