Czakó Levente képviselte Heves vármegyét a Fülöp Márton Kapustáborban

2024. július. 17., 13:33   |    

Czakó Levente képviselte Heves vármegyét a Fülöp Márton Kapustáborban

Tehetséges, sportoló fiatalok felkarolását is szolgálja a Fülöp Márton, a súlyos betegség után fiatalon elhunyt korábbi válogatott labdarúgó emlékére létrejött alapítvány, amely – több más feladata mellett - a tehetséges kapusok sportolását, tanulását próbálja segíteni.

Hagyományos módon a Magyar Labdarúgó Szövetség vármegyei igazgatóságai jelölik ki évről-évre azokat a fiatalokat, akiket vendégül lát az alapítvány és a Balatonfüredi Utánpótlás Sport Club. A bentlakásos táborban olyan neves kapusedzők foglalkoznak a fiatalokkal, mint Petry Zsolt, Kakas László, Pálinkás András, Kövesfalvi István vagy Illyés Dániel és Borsos Vilmos. A felkészítői csapat vezetője Gujdár Sándor, az egyesület kapusedzője. Az alapítvány és a BUSC minden segítő munkatársa fontosnak tartja azt is, hogy a résztvevő gyerekek – a színvonalas labdarúgó edzések mellett - megismerjék Balatonfüredet és környékét. Ezért a sportfoglalkozások mellett kulturális és szabadidős programokat is szerveznek a táborozó kapusnövendékeknek.

Az idei táborra 2024. július 1-5. között került sor a Balatonarácsi Utánpótlás Centrum létesítményében. Az MLSZ Heves Vármegyei Igazgatósága 2024-ben Czakó Leventét, az FC Hatvan utánpótlás kapusát választotta résztvevőnek a foglalkoztató sportszervezet javaslata alapján. Őt kérdeztük a táborral kapcsolatos tapasztalatairól.

  • Milyen érzés volt, amikor megtudtad, hogy te vagy a vármegyei jelölt a táborban való részvételre?
  • Nagy meglepetés volt számomra, hogy kiválasztottak. Nagyon örültem, és nagy megtiszteltetésnek éreztem, hogy részt vehetek ebben a táborban.
  • Mit szóltak a csapattársaid, amikor megtudták, hogy te kerültél kiválasztásra?
  • A legtöbben örültek és biztattak, hogy tuti jó lesz.
  • Vártad a programot? Vagy voltak félelmeid ezzel kapcsolatban?
  • Igen, nagyon vártam. Bár még nem voltam ehhez hasonló táborban. Izgultam, kikkel leszek majd együtt. Lesz-e valaki ismerős az ellenfeleim közül?
  • Heves vármegyeiként egyedül vehettél részt a táborban. Hányan voltatok összesen?
  • A táborban 23-an voltunk.
  • Milyen volt a táborban? Sikerült egy összetartó közösségnek kialakulnia? Segítették egymást a különböző megyékből érkező résztvevők?
  • A reggeli kelésen kívül minden nagyon szuper volt. A szobákban négyen voltunk. Gyorsan össze ismerkedtünk. Jó volt, mert nem nagyon volt idő gondolkodni semmin, hogy egyáltalán mi is történik velünk. Egyből történtek a dolgok: szobakiosztás, programegyeztetés, gyors ismerkedés. A jó szervezésnek köszönhetően gyorsan felvettük a tábor ritmusát. Szerintem jó barátságok, ismeretségek alakultak ki ebben a kis időben, amit együtt tölthettünk. Az edzések és a programok alatt mint egy igazi nagy csapat vettünk részt.
  • Milyennek találtad az edzőket, táborvezetőket?
  • Mind a Szervezők, mind az Edzők nagyszerűek voltak. Az Edzőktől rengeteget tanulhattunk. Nem mindennapi élmény és megtiszteltetés, hogy velük lehettünk.
  • Hogyan zajlott a szakmai munka? Milyen időbeosztás szerint került sor az edzésekre?
  • A beosztás is jó volt. Reggeliztünk, majd 10 órától voltak az edzések, így mindig maradt idő a délutáni programokra is. Edzés után frissítettük magunkat, majd mentünk ebédelni. Mivel nagyon rövid időt töltöttünk el a táborban, így annak minden perce jól megvolt tervezve. Nagyon ügyeltek rá, hogy mindig pontosan jelenjünk meg minden programon. A délutánokra pedig közös programokat szerveztek: mérkőzést néztünk, strandoltunk, vitorláztunk. Beszélhettünk Juhász Rolanddal, Király Gábortól személyesen kaptunk egy kesztyűt és hasznos tanácsokkal élményekkel látott el minket. Kvízjáték volt Gundel Takács Gáborral, ahol nyereményeket is kaptunk.
  • Mit jelentett számodra szakmailag, hogy részt vehettél? Tanultál új, hasznos dolgokat? Úgy érzed, hogy fejlődtél az edzéseknek köszönhetően?
  • Rengeteg tapasztalatot osztottak meg velünk az Edzők, amit fel tudok használni majd a mérkőzéseken és edzéseken. Főleg a technikára, a tökéletes kivitelezésre összpontosítottunk. A hibáinkra felhívták a figyelmünket és javították azokat. Szuper gyakorlatokat csináltunk. Nekem nagyon tetszettek és nagyon hasznosak voltak. Nagyon tetszett az adogató gép. Ilyennel még sajnos nem találkoztam idáig. Jól jönne az egyesületemnél is egy ilyen.
  • Milyen egyéb programok voltak az edzések mellett?
  • Minden napra volt valami program. Jó volt, hogy együtt mentünk minden hova. A nagy ebédek, vacsorák. A legnagyobb élmény nekem a vitorlázás volt. Minden évben eljövünk a Balatonra a családommal, de még soha nem vitorláztam. Nagyon tetszett!
  • Mi tetszett a legjobban a táborban?
  • Szinte minden szuper volt. A legnagyobb dolog, hogy olyan emberekkel dolgozhattam, akik ezt a sportot a legmagasabb szinten művelik, művelték. A másik, hogy címeres szerelést kaptunk, és úgy is kezeltek minket, mint egy igazi válogatott csapatot.
  • Mit üzensz a jövő évi résztvevőnek?
  • Ezt a lehetőséget ne szalassza el senki! Kívánom nekik, hogy legalább annyi tapasztalattal mehessenek haza, mint mi. Ja, és állítólag eddig a mi csapatunk volt a legjobb, úgy, hogy „kössék fel a gatyát”! Sok sikert és élményt kívánok Nekik!

Gratulálunk Leventének a sikeres részvételhez, és reméljük, hogy a táborban szerzett tudást a játéka során is tudja majd kamatoztatni!


További hírek

Általános
Ötvenkét játékmesterrel gazdagodott Heves vármegye

2024-06-04 08:57:21

Ötvenkét játékmesterrel gazdagodott Heves vármegye

Véget értek Heves vármegyében a Játékmester pedagógus továbbképző tanfolyamok.

Általános
Ismét hevesi siker a Tanévzáró Fesztiválon

2024-05-27 10:53:07

Ismét hevesi siker a Tanévzáró Fesztiválon

2024. május 25-én zajlott Telkiben az OTP Bank Bozsik Program Tanévzáró Fesztivál és a McDonald's Fair Play Cup Középiskolai Labdarúgó Program Országos Döntője.

Általános
Elhunyt Szert Gyula, volt NB I-es játékos

2024-05-21 13:30:56

Elhunyt Szert Gyula, volt NB I-es játékos

2024. május 19-én elhunyt Szert Gyula. A Heves vármegyei játékos több mint ötvenszer lépett pályára NB I-es mérkőzésen az Eger SE színeiben.

Általános
Játékmesterek képzése Hevesben

Értesítők, információk

Szponzorok