Defibrillátor kezelői tanfolyamok Heves vármegyében

2024. június. 03., 10:40   |    

Defibrillátor kezelői tanfolyamok Heves vármegyében

2024. május-június hónapjaiban három alkalommal szervez az MLSZ Heves Vármegyei Igazgatóság újraélesztő és defibrillátor-kezelői tanfolyamot játékvezetőknek és egyesületi delegáltaknak.

A Magyar Labdarúgó Szövetség 2018. és 2019. évi pályázatai keretében nyújtott segítséget a versenyrendszerében szereplő sportszervezetek és a sporttelepek tulajdonosai (önkormányzatok) számára, hogy jelentős kedvezménnyel juthassanak hozzá AED (defibrillátor) készülékhez.

A speciális életmentő eszköz beszerzésének célja az volt, hogy az önkormányzatok és a sportszervezetek a játékosok, a játékvezetők, valamint a sportrendezvényen szurkolók életvédelmét megfelelő minőségű eszközzel biztosíthassák. Az eszköztámogatásban részesülők – mint a pályázaton nyertes szervezetek – a támogatási okirat aláírásával elfogadták, hogy az életmentő eszköz fenntartásáért felelősséggel tartoznak, azaz az eszköz üzemeltetését 15 évig biztosítani fogják, valamint hogy egyesületenként 2 fő defibrillátor kezelő képzéséről és mérkőzésenként legalább 1 fő részvételéről gondoskodnak. 

Az igények felmérése után az MLSZ Heves Vármegyei Igazgatósága képzési lehetőséget hirdetett a sportegyesületek és játékvezetők számára. A háromórás tanfolyamok Eger, Gyöngyös és Hatvan településeken zajlanak, összesen 50 fő részvételével. Az oktatást Rutka László mentőtiszt tartja, aki az elméleti és gyakorlati ismeretek átadásán túl készséggel válaszol a felmerülő kérdésekre is.

A résztvevők a tanfolyam során részletes ismertetőt kapnak az eszméletlen betegek ellátásával kapcsolatos lépésekről: légzésfigyelés, szívmegállás felismerése, helyszíni teendők, mentőhívás. Az elméleti ismeretek mellett a résztvevők gyakorolhatják a mellkasnyomás és levegőbefúvás technikáját, a defibrillátorok működését és azok kezelésének módját, valamint a stabil oldalfekvésbe helyezést is.

A 2024. május 29-án Egerben lezajlott képzés június hónapban két helyszínen lesz újra elvégezhető: Gyöngyösön és Hatvanban sajátíthatják el majd az ismereteket a jelentkezők.

A résztvevőknek köszönjük, hogy tanúbizonyságot tettek önzetlen segítőkészségükről, de kívánjuk, hogy a való életben ne kelljen használniuk most megszerzett ismereteiket!

  


További hírek

Közérdekű
Kreditpontgyűjtő webinár 2024.06.21.
Közérdekű
Az ügyfélfogadási idő változása
Közérdekű
Tavaszi edzőképző tanfolyamok

2024-01-17 11:35:00

Tavaszi edzőképző tanfolyamok

Az MLSZ Edzőképzési Intézete meghirdette a 2024 tavaszán induló edzőképző tanfolyamait. Három tanfolyamra is jelentkezhetnek az érdeklődők: MLSZ Grassroots Alap, UEFA C és MLSZ Futsal Alap.

Értesítők, információk

Szponzorok