Erdélyi látogatás

2015. november. 23., 13:51   |    

Erdélyi látogatás

DSCN5778 „Vannak, akik szerint a futball ÉLET – HALÁL kérdése. Biztosíthatok mindenkit, hogy sokkal több annál.” (Bill Shankly) A Hargita megyei Labdarúgó Szövetség elnöksége és edzőképző instruktora meghívását elfogadva, küldöttségünk 2015. november 11-15-e között baráti látogatásnak tett eleget. Felkérést kaptunk, hogy a folyamatban lévő UEFA „C” típusú edzőképzés keretén belül tartsunk egy előadás sorozatot. A tematikát próbáltuk úgy összeállítani, hogy átfogó képet tudjunk adni a magyar labdarúgás jelenlegi helyzetéről és terveiről,  így hasonlítható a román felépítéshez és színvonalhoz. Az előadásokat Bill Shankly egykori kiváló liverpooli edző és menedzser örökérvényű mondásai szegélyezték. A rendezvény Székelyudvarhelyen a Rákóczi Centerben került megrendezésre, melynek témakörei az alábbiak voltak:
  • dr. Mezey György: A labdarúgó játékosok képzési folyamata. A társadalmi elfogadottság és támogatottság szerepe és hatása a labdarúgásban.
  • Balázs András: A magyar amatőr labdarúgás felépítése és működése.
  • Vojtekovszki Csaba: A magyar utánpótlás nevelés helyzete, céljai és az OTP Bank Bozsik-program bemutatása. A magyar edzőképzés irányvonala, edzőkkel szembeni elvárások.
  • Horváth László: Az MLSZ Megyei Igazgatóságainak működése, kapcsolata a központi hivatallal és a helyi Társadalmi Elnökségekkel.
  • Jakab Gábor: A magyar labdarúgás megyei integrációt megelőző közvetlen időszaka Heves megyében. Hargita és Heves megyék labdarúgó szövetségeinek kapcsolata és eredményei.
A küldöttség tagjai voltak még a Heves megyei elnökségünkből Erdélyi István, Barta András és Varga István. Remélhetőleg megfelelő képet vázoltunk, illetve ismereteket adtunk át a jelenlévő sport- szakemberek részére. A hallgatók szakmai iránymutatást kaptak a foci képzési és edzői tudás megjelenítésének fontosságáról, elvárásairól. Ezen kívül szabad programként látogatást tettünk a Gyimesekben, ahol Gyimesfelsőlok polgármestere Tímár Zsombor László úr fogadta a küldöttséget. Csíksomlyót útba ejtve ellátogattunk Csíkszentdomokos községbe, ahol a falu elöljárói vártak bennünket Ferencz Alajos polgármester úrral az élen. A találkozás céljai között szerepelt a vendéglátók anyaországi településsel történő kapcsolat felvételének elősegítése. Erre jelenleg reális esély kínálkozik. Közös televízió nézés keretein belül a házigazdákkal együtt szurkoltunk a Norvégia – Magyarország Eb-pótselejtező mérkőzésen. Társaságunkat megtisztelték és köszöntötték dr. Benedek László Kápolnásfalu és Kovács Lehel Farkaslaka polgármester urak. Lélekben az oslói stadion lelátóján ültünk! Időt szakítottunk a Székelyudvarhelyi FC – Radnót SK NB- III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés helyszíni megtekintésére. Közben előkészítésre került a Hargita megyei JB. magyarországi látogatása, melynek részeként decemberben Hevesen szerepelnek teremlabdarúgó – tornán. A néhány nap szinte pillanatok alatt elmúlt, de jó érzéssel és sikerekkel telve érkeztünk haza. Reményeink szerint aktívan sikerült ápolni és elmélyíteni a két megye labdarúgó szövetségének kapcsolatát. „Ha első vagy, hát első vagy. Ha második vagy, nem vagy senki.” (Bill Shankly)          Jakab Gábor          MLSZ Heves megyei elnök

       

További hírek

Általános
Kreditpontgyűjtő webinár 2023.10.05.

2023-09-18 08:36:58

Kreditpontgyűjtő webinár 2023.10.05.

Az Edzőképzési Központ november 5-én kreditszerző webinárt szervez. A webinár során az I. MLSZ Erőnléti és Sporttudományi Konferencia (2023.02.16.) előadásai tekinthetők meg!

Általános
20 fő vizsgázott az MLSZ Grassroots Alap tanfolyamon Egerben

2023-02-06 11:16:42

20 fő vizsgázott az MLSZ Grassroots Alap tanfolyamon Egerben

Az MLSZ Felnőttképzési Intézete MLSZ Grassroots Alap labdarúgó edzői tanfolyamot tartott Egerben. Január 28.-án (szombaton) 20 edző tett sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát.

Általános
Hatvani Bozsik fesztivál

2021-10-22 09:17:53

Hatvani Bozsik fesztivál

Értesítők, információk

Szponzorok