Éremmel tisztelegnek a Báró emléke előtt

2017. január. 09., 14:18   |    

Éremmel tisztelegnek a Báró emléke előtt

Bronzérmes pozícióban zárt régiónk játékvezető válogatottja az Országos Sípmester Fesztiválon. Az idei – sorrendben tizenkettedik – viadalnak Szombathely adott otthont a legutóbbi hétvégén. A húsz megye tornája nevet is viselő eseményen játékvezetőink ezúttal is hűek maradtak hagyományaikhoz, újra kiváló szerepléssel hívták magukra fel a figyelmet. Az A-csoport küzdelmeit négy győzelemmel zárták. Sorrendben Borsod-Abaúj-Zemplén, Vas, Veszprém és Tolna is fejet hajtott a Domoszlai János és Farkas Ádám csapatvezetők által irányított együttesnek. A felsőházban Somogy ellen is folytatódott a győzelmi sorozat, ami már a legjobb négy közé jutást eredményezte Mencsik Lászlóék számára. Az elődöntő előtt lesújtó hírt kaptak sípmestereink, miszerint hosszantartó betegséget követően, 75. életévében elhunyt Darók Attila (Báró) Sporttársuk. A mindenki által tisztelt és szeretett Ati bácsi emlékéért is játszottak a fiúk a folytatásban. A sokk éreztette hatását a döntőbe jutásért zajló csatában, amelyen Békéssel szemben alulmaradtak. A bronzmeccsen fantasztikus csapatmunkával 2-1-re diadalmaskodtak Bács-Kiskun válogatottja ellen, így 2010 és 2013 (ezekben az években aranyérmes lett a gárda) után 2017-ben is dobogóra állhattak a Sípmester Fesztiválon. A csapat a bronzérmet Darók Attila emlékének ajánlja fel. Mencsik László a végsőkig versenyben volt a gólkirályi cím megszerzéséért, végül második helyen zárt a mesterlövészek rangsorában. A viadalt az a Vas megye nyerte meg, amelyet az első napon legyőztek a mieink, és akik az A-csoportból való továbbjutásukat nagy részben nekünk is köszönhették. A fináléban – a bennünket is legyőző – Békést verték 1-0-ra. XII. Országos Sípmester Fesztivál Szombathely Heves megye csapatának eredményei az A-csoportban: Borsod-Abaúj-Zemlén - Heves 1-2 Gólszerzők: Mencsik L., Ducsai J. Heves - Vas 2-1 Gólszerző: Mencsik L. 2 Veszprém - Heves 0-3 Gólszerzők: Mencsik L. 2, Ducsai J. Heves – Tolna 1-0 Gólszerző: Szigetvári M. Felsőház: Legjobb négy közé jutásért: Heves - Somogy 2-0 Gólszerzők: Ducsai J., Mencsik L. Elődöntő: Heves - Békés 0-2 A bronzmérkőzésen: Heves – Bács-Kiskun 2-1 Gólszerző: Mencsik L. 2. A felsőház végeredménye: 1. Vas 2. Békés 3. Heves 4. Bács-Kiskun 5. Hajdú-Bihar 6. Budapest 7. Somogy 8. Szabolcs-Szatmár-Bereg A Heves Megyei JB az alábbi kerettel vett részt a Fesztiválon: Varga László, Aux László, Ducsai József, Györki Bence, Lovas Norbert, Mencsik László, Nagy Petra, Szarvas László, Szigetvári Márk, Szert Balázs, Tóth Zoltán, Varga Gábor. Csapatvezetők: Domoszlai János, Farkas Ádám. FORRÁS: Agriasport KÉPEK: Horváth Marianna

További hírek

Általános
Játékmesterek képzése Hevesben
Általános
Kreditpontgyűjtő webinár 2023.10.05.

2023-09-18 08:36:58

Kreditpontgyűjtő webinár 2023.10.05.

Az Edzőképzési Központ november 5-én kreditszerző webinárt szervez. A webinár során az I. MLSZ Erőnléti és Sporttudományi Konferencia (2023.02.16.) előadásai tekinthetők meg!

Általános
20 fő vizsgázott az MLSZ Grassroots Alap tanfolyamon Egerben

2023-02-06 11:16:42

20 fő vizsgázott az MLSZ Grassroots Alap tanfolyamon Egerben

Az MLSZ Felnőttképzési Intézete MLSZ Grassroots Alap labdarúgó edzői tanfolyamot tartott Egerben. Január 28.-án (szombaton) 20 edző tett sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát.

Értesítők, információk

Szponzorok