Fergeteges hangulatú KALAP kupa Tarnazsadányban

2023. június. 25., 14:57   |    

Fergeteges hangulatú KALAP kupa Tarnazsadányban

2023. június 24-én került sor a Tarnazsadányi Foci Kupa rendezvényére, melyen a helyi és környékbeli települések 5+1 fős csapatai vettek részt.

A rendezvényt az MLSZ által kezdeményezett Kisközösségek Alternatív Labdarúgó Programja keretében szervezte meg a Heves Vármegyei Igazgatóság. A csapatok 5+1 fővel nevezhettek az 1x20 perces, 20x40 méteres műfüves pályán tartott tornára.

A program megrendezéséhez nagyban hozzájárult Tarnazsadány Község Önkormányzata és a helyi Közös Cél Egyesület, akik a rendezvényt követően helyben főzött bográcsgulyásra invitálták meg a résztvevőket és szurkolókat egyaránt. A köszöntőt Koczka Ferenc polgármester és Botos Péter Adrián egyesületi elnök tartották. Az Igazgatóság munkatársai gondoskodtak az adminisztrációs feladatokról, a sorsolásról és a program zökkenőmentes lebonyolításáról.

A játékvezetők, dr. Lendvai Gábor és Bakó Dániel vezényletével kiegyensúlyozott, baráti hangulatú összecsapásokra került sor. A játékosok mindvégig a fair play szellemében küzdöttek, a mérkőzések emelkedett hangulatban teltek.

A játéksorozatban Kál, Nagyfüged és Tarnazsadány több csapata vett részt. Az esélyeket figyelemmel kísérve egyre izgalmasabbá váltak a mérkőzések, az első három helyezett sorrendje az utolsó mérkőzés utolsó percében dőlt el, a II. és III. helyezett csapatok között végül a gólkülönbség döntött.

A díjkiosztó előkészítése alatt dr. Lendvai Gábor még egy extra mérkőzés vezetésében is közreműködött: a program során fellelkesült szurkoló gyerekekből szerveződött két csapat játékát is felügyelte. A kicsik számára különleges örömet jelentett az igazi játékvezető részvételével zajló megmérettetés. Bár érem és eredményhirdetés az ő játékukhoz nem járt, de ígéret igen: a jövőben UP korosztályoknak indított KALAP kupa lehetőségét is igyekszünk megteremteni.

Az eredményhirdetésnél a díjakat Koczka Ferenc polgármester és Botos Péter Adrián egyesületi elnök adták át. Az utolsó helyen végzett Zsadányi Csibészek csapata nagy tapsot kapott a többi játékostól, mert bár látszott, hogy csapatuk nem lesz túl sikeres, minden mérkőzésükre ugyanolyan lelkesedéssel és elszántsággal álltak ki, mint a torna elején. Meg kell említeni a szintén fiatalokból álló Káli Legendák csapatát, akik nemcsak a pályán tanúsítottak helytállást, de a rendezési feladatoknál segítségnyújtásban is lehetett rájuk számítani. A torna végső összecsapásának végére összeállt az első három helyezett csapat sorrendje:

  • a III. helyen a nagyfügedi Isteni Brazilok végeztek 7 ponttal (gólkül. 5)
  • a II. helyet a Zsadányi Oroszlánok szerezték meg szintén 7 ponttal (gólkül. 8.)
  • az I. helyezett pedig 12 ponttal lett a Zsadányi Veteránok csapata.

A győztes csapat kupáját Reiktor József tarnazsadányi lakos, a helyi labdarúgás jeles személyisége részére, gyógyulásának támogatására ajánlotta fel, melyet a sportegyesület vezetője a polgármester és a Közös Cél egyesület vezetője kíséretében még a délután folyamán át is adott.

A helyezettek díjazását követően került sor a különdíjak átadására. A Fair Play díjat a nagyfügedi Csizi Sándor kapta, aki a játékoserősség szempontjából győzelem-esélyes csapatát hagyta hátra, hogy kisegítse a létszámhiánnyal küzdő Zsadányi Veteránokat.

A sportnapon összesen 49 gól született. Ebből Lakatos Szilveszter (Zsadányi Veteránok) összesen 10 gólt szerzett, mellyel megnyerte a torna Gólkirály címét. Gólszerzés tekintetében meg kell még említeni Balogh Andrást is, aki a Káli Legendák színeiben egy mérkőzésen szerzett 6 góljával vezette győzelemre csapatát.

A legjobb játékos díját a játékvezetők egyöntetű szavazata alapján Csík Dániel (Isteni Brazilok) szerezte meg, aki tárgyjutalomban részesült.

A tornát a vendéglátó helyiek által készített közös ebéddel zárták, a szíves vendéglátást a résztvevők és a szurkolók is örömmel fogadták. Látva a játékosok örömét és a program sikerét, további tarnazsadányi KALAP tornák rendezése is várható.


További hírek

Bajnokság
Utánpótlás KALAP Kupa Tarnaörsön

2024-04-23 10:07:20

Utánpótlás KALAP Kupa Tarnaörsön

2024. április 20-án két korosztályban – U12 és U16 – mérkőztek meg egymással a Tarnaörs közeli települések csapatai. A rendezvénynek a Bodonyi László Sportpálya adott otthont.

Bajnokság
Kreditpontgyűjtő webinár 2024.04.30.

2024-04-18 14:56:04

Kreditpontgyűjtő webinár 2024.04.30.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképzési központja Kreditpontgyűjtő WEBINÁRT szervez, 2024. április 30-án!

Bajnokság
McDonald's Fair Play Cup továbbjutók: Barszelona és Majori amazonok

2024-04-10 10:48:11

McDonald's Fair Play Cup továbbjutók: Barszelona és Majori amazonok

Véget értek a McDonald’s Fair Play Cup vármegyei küzdelmei, a Majori amazonok és a Barszelona jutott tovább a regionális tornára.

Bajnokság
II. KALAP torna Tarnazsadányban

2024-04-03 14:21:55

II. KALAP torna Tarnazsadányban

Jótékonysági rendezvény zajlott Tarnazsadányban Nagypénteken.

Értesítők, információk

Szponzorok