Focilehetőséget kínálunk kisközösségeknek

2022. március. 11., 12:30   |    

Focilehetőséget kínálunk kisközösségeknek

A program alapvető célja, hogy játéklehetőséget biztosítsunk azon kistelepülésen élő emberek részére, akik szeretnek futballozni. Olyan rugalmas versenyrendszer elindítását kezdeményezzük, amely alkalmazkodik a résztvevők igényeihez, annak érdekében, hogy a labdarúgás mindenki számára elérhető legyen. A részvétel mindenkinek önkéntes, kötöttségek nélkül, a Fair Play szellemisége mentén.

 

A program szervezője

A Heves megyei Kisközösségek Alternatív Labdarúgó Programjának (KALAP) szervezője az MLSZ Heves Megyei Igazgatósága. A mérkőzések lebonyolítása tornarendszerben történik. A benevezett csapatokat területi elv alapján csoportokba soroljuk. A tornákat az őszi-tavaszi évadok során más-más helyszíneken rendezzük.

 

A program résztvevői

A program az alábbi korosztályban kerül kiírásra:

 

  • - 16 éves kor felett, fiúk és lányok számára.

 

A programban azok a települések / önkormányzatok csapatai vehetnek részt, ahol minimum 6, maximum 18 fő nő / leány vagy minimum 6, maximum 18 fő férfi / fiú játékos regisztrál csapatonként.

Az MLSZ és bármely más ország labdarúgó-szövetségének 2021/2022-es alap- és kiegészítő

versenyrendszereiben érvényes versenyengedéllyel rendelkezők nem nevezhetők.

Amennyiben egy településről több csapat is nevez, egy adott játékos csak egy csapatban szerepelhet. Egy településről nevező csapat tagjainak az adott településre bejelentett állandó vagy ideiglenes lakcímmel kell rendelkezniük.

A program mérkőzésein mindenki a saját felelősségére vesz részt.

Minden egyes csapatot minden egyes mérkőzésre kötelező jelleggel el kell, hogy kísérjen egy fő, a nevezési lapon szereplő 18 év feletti kísérő / csapatvezető!

 

Nevezési mód, határideje

Nevezni az alábbi e-mail címen lehet: pocs.aron@mlsz.hu

A nevezés határideje 2022. április 15.

Nevezési lap lentebb elérhető:

Nevezés során a csapat nevében bárki kitöltheti a csapatlistát, de kötelezően meg kell jeleníteni a kitöltő nevét, e-mail címét és telefonszámát. A nevezhető csapatok száma tekintetében nincs korlátozás.

Nevezést követően a nevezés bekerül az MLSZ központi informatikai rendszerébe, ezt követően kiküldésre kerül a nevezéskor megadott e-mail címekre az MLSZ által jóváhagyott csapatlista, ami nevezési lapként is funkcionál. A kinyomtatott nevezési lapokat az adott település / önkormányzat

vezetőjekötelesellátniazaláírásávalésazönkormányzatpecsétjével.Atelepülés/önkormányzat

vezetője köteles ellenőrizni, hogy a nevezési lapon leadott személyek az adott településrebejelentett

állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkeznek-e.

A nevezéskor leadott és a program során használt csapatnév az önkormányzat nevéből és egy – az MLSZ által elfogadott (a közízlést, a közerkölcsöt, a mindennapi együttélést nem sértő) - fantázianévtagból állhat;

 

Részvételi díjak és költségek

A Heves megyei program rendezési költségeit az MLSZ Heves Megyei Igazgatóság fedezi, nevezési díj nincs. Az utazási költségek a csapatokat terhelik.

 

A résztvevők igazolása

A csapatvezetők kötelesek bemutatni a megyei igazgatóság munkatársának a település / önkormányzat vezetője által aláírt és pecséttel ellátott „Nevezési lapot”, aki kizárólag a kinyomtatott

„Nevezési lapon” szereplő játékosokat igazolja le, a helyszínen utólagos nevezés nem fogadható el.

A játékosok – megyei igazgatóság munkatársának kérésére – kötelesek bemutatni valamely fényképes hivatalos igazolványukat személyazonosságuk igazolására. A csapatvezetők kötelesek bemutatni a megyei igazgatóság munkatársának a csapat 18. életévét a program első mérkőzéséig nem betöltő játékosai törvényes képviselőinek nyilatkozatát. (Mellékletben található)

 

A program lebonyolítása

A pályaméret alapesetben 20x40 m, de a csapatok korosztályától és a játékosok létszámától függően ettől eltérő pályamérettel is lehet az adott programot rendezni. A játékidő alapesetben 1x20 perc futó órával, de a játékidő a résztvevők számától függően a programszervező döntése alapján ettől eltérő is lehet. A kapuméret alapesetben 3x2 méter, de ettől el lehet térni. A játéktér felülete lehetőség szerint jó minőségű füves / műfüves / rekortán pálya (de ettől eltérő is lehet: pl. salakos, vagy bitumen). A csapatlétszám alapesetben 5+1 (5 fő mezőnyjátékos + 1 fő kapus) fő, de a pályamérettől függően ettől eltérő csapatlétszámmal is lehet az adott programot rendezni.

 

Szervezési, rendezői előírások

Az MLSZ Heves Megyei Igazgatósága a program mérkőzéseinek szervezéséért és rendezéséért felel. A mérkőzést / tornát rendező házigazda csapat 1 fő főrendezőt köteles biztosítani.

Sérülés, baleset, rosszullét esetére biztosítani kell az azonnali elsősegélynyújtást (elsősegélynyújtó doboz a helyszínen, orvos vagy mentő minimum a közelben). A program rendezvényein a regisztrált játékosok az MLSZ által az alap OEP-biztosításon kívül is biztosítva vannak.

Az adott mérkőzés / torna rendezője köteles biztosítani meccslabdát, jelzőmezeket, pumpát és lehetőség szerint öltözési lehetőséget.

 

A program díjazása

Tornánkként az 1. helyezett csapat serlegdíjazásban részesül, míg a résztvevő csapatok oklevelet kapnak. A tornán kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékos különdíjat kap.

Amennyiben érdekli Önt az MLSZ Heves Megyei Igazgatósága által szervezett Kisközösségek Alternatív Labdarúgó Programja (továbbiakban: KALAP), bővebb információért keresse fel Pócs Áront, az MLSZ Heves Megyei Igazgatósága sportszervezőjét (tel: 30/270-6715, e-mail: pocs.aron@mlsz.hu)


Letölthető dokumentumok


További hírek

Közérdekű
Az ügyfélfogadási idő változása
Közérdekű
Tavaszi edzőképző tanfolyamok

2024-01-17 11:35:00

Tavaszi edzőképző tanfolyamok

Az MLSZ Edzőképzési Intézete meghirdette a 2024 tavaszán induló edzőképző tanfolyamait. Három tanfolyamra is jelentkezhetnek az érdeklődők: MLSZ Grassroots Alap, UEFA C és MLSZ Futsal Alap.

Közérdekű
II. MLSZ ERŐNLÉTI ÉS SPORTTUDOMÁNYI KONFERENCIA

2023-10-03 09:12:40

II. MLSZ ERŐNLÉTI ÉS SPORTTUDOMÁNYI KONFERENCIA

A Magyar Labdarúgó Szövetség által meghirdetésre kerül a II. MLSZ Erőnléti és Sporttudományi Konferencia

Értesítők, információk

Szponzorok