Fontos döntés született a strandlabdarúgás jövőjéről

2019. február. 01., 11:51   |    

Fontos döntés született a strandlabdarúgás jövőjéről

Az MLSZ Elnöksége 2019. január 15-i ülésén megtárgyalta a strandlabdarúgás 2018. évi üzemeltetési tapasztalatait, és korábbi szándékával összhangban úgy döntött, hogy a strandlabdarúgás teljes működése kikerül az MLSZ szervezetrendszeréből.

Az elnökség döntése értelmében:

- Az MLSZ a jövőben nem működtet strandlabdarúgó versenyrendszert.
- Az MLSZ a továbbiakban nem üzemeltet strandlabdarúgó válogatottat.

A 2018/2019-es támogatási időszakkal bezárólag jóváhagyott sportfejlesztési programok strandlabdarúgást érintő részei az általános szabályok szerint végrehajthatók, de a 2019/2020-as támogatási időszaktól kezdődően strandlabdarúgás jogcímen nem lehet látvány-csapatsport támogatási rendszer (TAO) keretében forráshoz jutni. Így:

- 2019. június 30-ával bezárólag a már jóváhagyott sportfejlesztési programok keretében megvalósítani kívánt strandlabdarúgással kapcsolatos beruházás, kifizetni kívánt számlák elszámolhatók, figyelemmel arra, hogy a strandlabdarúgás gyakorlatilag 2018. augusztus vége óta nem üzemel;
- a strandlabdarúgással érintett minden olyan sportfejlesztési program infrastruktúra része, amely már elfogadásra került, vagy amelynek kivitelezése megkezdődött, az általános szabályok szerint meghosszabbítható;
- a strandlabdarúgással érintett sportfejlesztési programok az általános szabályok szerint módosíthatóak;
- a 2018/2019-es sportfejlesztési program keretében vállalt, de nem teljesített csapatokra eső támogatási összeget 2019. május 31-éig vissza kell módosítani, vagy a következő időszakban levonásra kerül.


Címkék:

További hírek

Bajnokság
MLSZ alap- és középfokú menedzser képzés

Értesítők, információk

Szponzorok