Grassroots hét „Foci az Iskolákban” Fesztivállal

2019. szeptember. 24., 15:24   |    

Grassroots hét „Foci az Iskolákban” Fesztivállal

Élményfutball kicsiknek és nagyoknak - erről szól a Grassroots fogalma. Az amatőr labdarúgás ágazatán belül pedig új, iskolai programot indít az UEFA 2020-tól. Ezt mutatta be a napokban Ljubljanában az európai szövetség, magyar gyerekek részvételével.

Idén szeptember 23-30 között rendezi meg az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a már hagyományosnak tekinthető UEFA Grassroots Week-et.

Az UEFA a kétezres évek elején indította el Grassroots-programját, hogy jelezze: a labdarúgás legalább annyira az amatőröké, mint a profiké; a szabadidősport egyenlő szinten van a professzionális futballal.

A Grassroots hét keretén belül az UEFA Végrehajtó Bizottságának ülése előtt, Ljubljanában, kedden mutatta be az európai szövetség a 2020-ban indítandó iskolai programját. Ennek lényege, hogy a tanintézményekben élményalapú futball, az önfeledt játék, a közösségépítés legyen a központban.

Az MLSZ már évek óta jelen van az iskolákban Grassroots programjával, így nem meglepő, hogy a szervezők Szlovénia fővárosának pazar főterén tartott bemutatóra magyar gyermekek is meghívást kaptak, a nyugat-magyarországi régióból 5 leány és 5 fiú képviselte Magyarországot a premieren.

A fesztivál azért jött létre, hogy megismertesse a Futball in Schools programot azokkal az iskolákkal is, ahol nincsenek rendszeres foci-foglalkozások; megmutassa a Grassroots értékeit, úgymint csapatmunka, befogadás, barátság és egymás tisztelete.

A programon a gyerekek különböző hátérrel rendelkező kortársaikkal barátkozhattak és újdonságokat tanulhattak a labdarúgásról. De az UEFA célja volt az is, hogy a  tanárok, edzők és önkéntesek megismerjék, milyen pozitív hatással van a gyerekekre egy biztonságos, pozitív futballkörnyezet.

 

A grassroots hét keretén belül szombaton kerül sor az idei Bozsik Tanévnyitó Gyermeklabdarúgó Fesztiválra is, mely egyúttal a 2019-2020-as tanév BOZSIK-PROGRAM, GRASSROOTS SZOCIÁLIS PROGRAM ÉS FAIR PLAY CUP nyitó rendezvénye is. A szokásoknak megfelelően ezúttal is az MLSZ Edzőcentrum, Globall Football Park ad otthont a rendezvénynek.

 

forrás: grassroots.mlsz.hu


További hírek

Bajnokság
Utánpótlás KALAP Kupa Tarnaörsön

2024-04-23 10:07:20

Utánpótlás KALAP Kupa Tarnaörsön

2024. április 20-án két korosztályban – U12 és U16 – mérkőztek meg egymással a Tarnaörs közeli települések csapatai. A rendezvénynek a Bodonyi László Sportpálya adott otthont.

Bajnokság
Kreditpontgyűjtő webinár 2024.04.30.

2024-04-18 14:56:04

Kreditpontgyűjtő webinár 2024.04.30.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképzési központja Kreditpontgyűjtő WEBINÁRT szervez, 2024. április 30-án!

Bajnokság
McDonald's Fair Play Cup továbbjutók: Barszelona és Majori amazonok

2024-04-10 10:48:11

McDonald's Fair Play Cup továbbjutók: Barszelona és Majori amazonok

Véget értek a McDonald’s Fair Play Cup vármegyei küzdelmei, a Majori amazonok és a Barszelona jutott tovább a regionális tornára.

Bajnokság
II. KALAP torna Tarnazsadányban

2024-04-03 14:21:55

II. KALAP torna Tarnazsadányban

Jótékonysági rendezvény zajlott Tarnazsadányban Nagypénteken.

Értesítők, információk

Szponzorok