Heves és Hargita megyék sportkapcsolata

2023. április. 22., 07:08   |    

Heves és Hargita megyék sportkapcsolata

2010. január 27-én a sportszervezetek által megválasztott jogilag önálló, időrendben utolsó HELASZ Elnökség Jakab Gábor vezetésével az év tavaszán már kezdeményezte és megszervezte a székelyföldi Hargita megyével történő kapcsolatfelvételt. Erdélyi barátaink részéről Tamás Zoltán jelenleg is regnáló elnök vezette grémium biztosított bennünket az elképzelésünk befogadásáról. Az eltelt időszakban számos sporteseményt és baráti találkozót tudhatunk magunk mögött. Kiemelt szempont volt az utánpótlás korú játékosok egymással történő megismertetése, az erre épülő labdarúgó mérkőzések megrendezése.

Az eltelt időszakban csak a COVID-19 típusú járvány tudta keresztülhúzni a folytonosságot.

2020 és 2021. év kivételével évenkénti váltásban rendeztük a sporttalálkozókat. Az eltelt időszakban zömében fiatal leány és fiú futballisták részvételével lebonyolított találkozók – mindkét oldalt figyelembe véve – több mint 1100 főt mozgattak és szólítottak meg. Erre igazán büszkék vagyunk!

Továbbá közös szakmai látogatást szerveztünk a felcsúti Puskás Ferenc Akadémiára, melynek eredményeként erdélyi fiatalokat sikerült próbajátékra és felmérésre odairányítanunk. Azóta nagyon szorossá vált az akadémiai jelenlét Hargita megyében, mely jelenleg is sikeresen működik.

Mi is remek és kölcsönösen támogatott kapcsolatot építettünk ki Maros és Kovászna megye labdarúgó vezetőivel, melyet jelenleg is fenntartunk.

A Marosvásárhelyi Sportiskola közreműködésünk révén Heves megyei fiatalokat látott vendégül teremlabdarúgásban. Az edzőképzés területén szintén sikerült segíteni a külhoni sportembereket. Székelyudvarhelyi, sepsiszentgyörgyi és marosvásárhelyi helyszíneken élménybeszámolókat, edzői bemutatkozásokat, szakmai előadásokat szerveztünk és támogattunk.

Küldöttségünket egy esetben megtisztelte jelenlétével Razvan Burleanu a Román Labdarúgó Szövetség elnöke. A kötetlen beszélgetés nagy élményt hozott mindenki részére. Többek között a díjátadókon való felkéréseknek tettünk eleget Székelyföldön.

A kettő megye Játékvezető Bizottsága példaértékűen használják ki a gyümölcsöző kapcsolatot. Sok-sok Erdélyből származó egykori és jelenlegi labdarúgókat, kiváló sportvezetőket, nagyszerű edzőket, valamint elkötelezett játékvezetőket ismertünk meg. Ezeken kívül láthattuk a gyönyörű erdélyi tájakat, megtapasztalhattuk a szokásokat és megismertük az itt élő magyarokat, ápolva az összetartozásunkat.

Azon dolgozunk ezután is, hogy sikeres, eredményes és élménydús találkozókat sikerüljön közösen létrehozni az erdélyi barátainkkal.

Hajrá Hargita megye!

Hajra Heves vármegye!

                                                                                              Jakab Gábor

MLSZ HMTE elnök


További hírek

Közérdekű
Az ügyfélfogadási idő változása
Közérdekű
Tavaszi edzőképző tanfolyamok

2024-01-17 11:35:00

Tavaszi edzőképző tanfolyamok

Az MLSZ Edzőképzési Intézete meghirdette a 2024 tavaszán induló edzőképző tanfolyamait. Három tanfolyamra is jelentkezhetnek az érdeklődők: MLSZ Grassroots Alap, UEFA C és MLSZ Futsal Alap.

Közérdekű
II. MLSZ ERŐNLÉTI ÉS SPORTTUDOMÁNYI KONFERENCIA

2023-10-03 09:12:40

II. MLSZ ERŐNLÉTI ÉS SPORTTUDOMÁNYI KONFERENCIA

A Magyar Labdarúgó Szövetség által meghirdetésre kerül a II. MLSZ Erőnléti és Sporttudományi Konferencia

Értesítők, információk

Szponzorok