Ligaértekezlet és küldöttválasztási ülés Gyöngyösön

2024. augusztus. 13., 14:52   |    

Ligaértekezlet és küldöttválasztási ülés Gyöngyösön

2024. augusztus 9-én a gyöngyösi Aktív Ház adott otthont az MLSZ Heves Vármegyei Igazgatóság ligaértekezletének és küldöttválasztási ülésének. A rendezvényen 28 egyesület képviselői vettek részt, valamint az Igazgatóság társadalmi aktívái és munkatársai.

Jakab Gábor társadalmi elnök köszöntötte a megjelenteket. Bevezetőjében ismertetőt tartott az elmúlt félév történéseiről, a Társadalmi Elnökség szerepvállalásáról, valamint ismertette a Heves Vármegye Labdarúgásáért Díj ezévi kitüntetettjeit: Székely Károly edző, Endrész László Abasári SE elnök és posztumusz Márkus Tamás utánpótlás edző. Tájékoztatást adott a bizottsági visszahívásokról és kinevezésekről is.

Farkas Ádám területi igazgató értékelte az elmúlt félév bajnokságait és az igazgatósági munkát. Kiemelt számos pozitívumot, hangsúlyozta a Fair Play fontosságát az amatőr labdarúgásban. Problémaként hozta fel az utánpótlás szinten tapasztalható fegyelmi ügyek számának kirívó megemelkedését, ezért kérte fel Palaticzky Szabolcs MLSZ Klubfejlesztési mentort a témához kapcsolódó előadása megtartására. A versenyengedélyek és sportorvosi engedélyek kapcsán ismertette, hogy várhatóan a jövő évi bajnokságtól megszűnik a papír alapú nyilvántartás, illetve a nemrégiben közzétett kormányrendelet alapján 2025. január 1-től születési dátumhoz kötött lesz a sportorvosi vizsgálat, ezzel is csökkentve a jelenlegi nehézségeket. Az érvényességi idő a 16 évesek esetében változik, a jövő évtől ők már egy évre kapják meg a sportorvosi engedélyt. A Bozsik korosztályoknál a későbbiekben a háziorvosi kontroll is elegendő lesz. A TAO támogatás kapcsán elmondta, hogy az elmúlt években ugyan csökkent a keret, mivel már a felújítások és karbantartások kapják a hangsúlyos szerepet, illetve emellett egyéb támogatási forma is megjelent.

Ezután a küldöttválasztás következett, ahol 21 egyesületi elnök és meghatalmazott adhatta le szavazatát a jelöltekre. Előzetesen Jakab Gábor társadalmi elnök, Tóth Zsolt versenybizottsági elnök, valamint dr. Ördög István kapott jelölést. A Heves Vármegyei Igazgatóságot két fő képviselheti az MLSZ közgyűlésén. A megválasztott képviselők Jakab Gábor és Tóth Zsolt lettek.

Ezután Tóth Zsolt, a Versenybizottság elnöke ismertette a megjelentekkel a 2024/2025-ös bajnoki év versenykiírásait, az előző évhez képest történt változásokat. Előadásának anyaga a cikk alján letölthető.

Palaticzky Szabolcs, az MLSZ klubfejlesztési mentora az edzőképzésről, a pozitív környezet és pedagógia szerepéről tartott lendületes előadást, kihangsúlyozva az utánpótlás korú játékosok lelki támogatásának és nevelésének helyes aspektusait. Felajánlotta, hogy amennyiben a csapatok azt igénylik, az edzőképzéshez és az utánpótlás neveléshez kapcsolódóan akár helyszíni látogatás alkalmával is tanácsot ad előzetes egyeztetés alapján. Előadásának anyaga szintén a cikk alján található.

Az értekezlet végén az Igazgatóság a jelenlévőket megvendégelte, és lehetőség nyílt a témák egymás közötti megvitatására is.

Az értekezleten került sor az új Belépőkártyák kiosztására is, mellyel a korábban kiadott kék színű, ingyenes Heves vármegyei mérkőzéslátogatásra jogosító kártyák hatályukat vesztik. Azok az egyesületek, akik nem vettek részt a ligaértekezleten, az egyesületenként 2 db kártyát az Igazgatóságon vehetik át. A Heves Vármegye Labdarúgásáért Díjban részesült díjazottakat szintén az Igazgatóságon várjuk az új kártyájuk átadására.

Köszönjük a megjelent egyesületi képviselőknek együttműködésüket!


Letölthető dokumentumok


További hírek

Közérdekű
Defibrillátor kezelői tanfolyamok Heves vármegyében

2024-06-03 10:40:47

Defibrillátor kezelői tanfolyamok Heves vármegyében

2024. május-június hónapjaiban három alkalommal szervez az MLSZ Heves Vármegyei Igazgatóság újraélesztő és defibrillátor-kezelői tanfolyamot játékvezetőknek és egyesületi delegáltaknak.

Közérdekű
Kreditpontgyűjtő webinár 2024.06.21.
Közérdekű
Az ügyfélfogadási idő változása

Értesítők, információk

Szponzorok