Sokat profitálhat térségünk Vojtekovszki kinevezéséből

2015. július. 29., 11:06   |    

Sokat profitálhat térségünk Vojtekovszki kinevezéséből

Szép megbízatást kapott Vojtekovszki Csaba. A korábbi élvonalbeli labdarúgót, majd később edzőt nevezték ki a minap az OTP Bozsik Program elsőszámú vezetőjévé. A posztot eddig Kiss Baranyi Sándor töltötte be. A dr. Csányi Sándor által vezetett MLSZ elnökség 2012 nyarán indította újra a korábbi utánpótlás-programjainak erényeit ötvöző, minden részletre kiterjedő tehetségkutató és foglalkoztató rendezvényét, azóta egyre nagyobb népszerűségnek örvend. „Vojti” a friss kinevezéssel párhuzamosan a megye labdarúgásában betöltött szakmai igazgatói feladatait továbbra is gyakorolni fogja. Nagy megtiszteltetés ez számára és a régiónak is. Jakab Gábor az MLSZ Heves Megyei Igazgatóság társadalmi elnöke szerint térségünk labdarúgása sokat profitálhat Vojtekovszki Csaba országos szerepvállalásából. A szakember a Mátraházán megtartott évadnyitó értekezleten beszélt a programról, és a célokról. - A magasztos pillanatok után nehéz a szakmáról beszélni. Megtisztelő a kinevezés, mely nem jöhetett létre az alközpont vezetők, koordinátorok, valamint a programban érdekelt mintegy negyven Heves megyei sportegyesület segítsége nélkül. Amit nagyvonalakban tudni lehet az OTP Bozsik Programról: Európában is elismert programról van szó. Magyarország ezerkettőszáz sportszervezet, közel ötezer csapat révén érdekelt, mintegy ötvenhatezer gyermekkel foglalkozik rendszeresen kilencvenegy alközpont. Heves megyében - egy-két dologtól eltekintve - jól működik a rendszer, három alközpont (Eger, Gyöngyös, Hatvan) tömöríti magába a fiatal labdarúgókat. Hiszek benne, hogy némi szakmai finomítással gördülékenyebb és sikeresebb is lehet a program. A minőségi munkavégzés, a tehetségek fejlődésének elősegítése volt eddig is a fő csapásirány, és ennek így kell lennie a jövőben is. A tapasztalat az, hogy minden településen vannak ügyes gyerekek, a lehetőséget meg kell adni nekik. Nagy szerepük van az alközpontoknak, hogy ne kallódjanak el a tehetségek. Nem mehetek el szó nélkül a problémák mellett. Sok egyesületnél látogattam meg az edzéseket, több helyen is foglalkozások helyett zárt pályákat találtam. A klubvezetőknek jobban kell hatniuk az edzők munkájára. Ellenőrzéseket a szakemberek által komolyabban fogjuk venni, az előírtak betartására ösztönözzük a sportegyesületeket. Fizetett edzőkről van szó, tehát az anyagiak nem lehetnek problémák a zavartalan lebonyolításban. Az eddig működő rendszert gyökereiben nem kívánjuk megváltoztatni. A támogatási rendszer megmarad, ezzel együtt pedig szeretnénk könnyebbé tenni a klubok és az edzők munkáját. Tervek a megvalósításban vannak, a napokban lesz egy értekezlet, ahol már a konkrétumokról is beszélünk. FORRÁS: Agriasport, Fotó: Lénárt Márton

További hírek

Általános
Kreditpontgyűjtő webinár 2023.10.05.

2023-09-18 08:36:58

Kreditpontgyűjtő webinár 2023.10.05.

Az Edzőképzési Központ november 5-én kreditszerző webinárt szervez. A webinár során az I. MLSZ Erőnléti és Sporttudományi Konferencia (2023.02.16.) előadásai tekinthetők meg!

Általános
20 fő vizsgázott az MLSZ Grassroots Alap tanfolyamon Egerben

2023-02-06 11:16:42

20 fő vizsgázott az MLSZ Grassroots Alap tanfolyamon Egerben

Az MLSZ Felnőttképzési Intézete MLSZ Grassroots Alap labdarúgó edzői tanfolyamot tartott Egerben. Január 28.-án (szombaton) 20 edző tett sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát.

Általános
Hatvani Bozsik fesztivál

2021-10-22 09:17:53

Hatvani Bozsik fesztivál

Értesítők, információk

Szponzorok